Notícies

AJUDES
15 febr. 2016

La Fundació Horta Sud aporta 20.000 euros a projectes interassociatius

LLISTAT DELS PROJECTES 2016 Les ajudes han beneficiat a 56 associacions en 10 projectes de desenvolupament comunitari.

La Fundació Horta Sud entrega les ajudes als Projectes Interassociatius de l’any 2016 en un acte en la Casa de la Dona de Torrent (C/ Música M. Puig Yago, 17) el dia 16 de febrer a les 19 hores. Aquest any la dotació és de 20.000 euros repartits en 10 projectes que fomenten les relacions entre 56 associacions.

Amb l'entrega de aquestes ajudes són ja 22 anys els que la Fundació convoca els Projectes Interassociatus destinats a fomentar el treball en xarxa entre diferents associacions per aprofitar les sinergies entre elles i millorar la incidència dels seus projectes en la societat valenciana. Des de 1995 s’han invertit 178.671 euros en ajudes per a subvencionar 119 projectes desenvolupats per les associacions fomentant la participació i construint ciutadania, beneficiant a més de 650 associacions valencianes.

Els projectes subvencionats de l’any 2016 són:

Observatori ciutadà de l’Horta: Implicar a la ciutadania en la protecció, conservació i promoció de l’Horta de València per mitjà d’una plataforma informàtica i l’elaboració de mapes col·laboratius. Presentat per Per l’Horta, Col·lectiu Bordissot, Assoc. Macarrella, Col·lectiu Bòbila, Ateneu Cultural Casino de Torrent, IES Museros, AVV Castellar-Oliveral i Alcaldia pedània de Massarrojos, amb 2.000 €.

Conéixer la nostra cultura: Programa intergeneracional per el coneixement de la cultura. Presentat per Associació Proted i A.VV de Senabre. Amb una aportació de 2.000 €.

Mi debilidad+tu debilidad= a nuestra fortalezaMillorar la qualitat de vida de les persones en procés de rehabilitació d’addiccions i xiquets afectats per TDAH. Presentat per ARTICASOFA, Protectora Colmillo Blanco. Amb 2.000€.

Els jocs de la memòria: Prevenir el deteriore cognitiu derivat per l’edat mitjançant el joc. Presentat per A. Impuls, A. Familiares Alzheimer València, Club d’escacs Quart, Quart per l’Esport, Escola Coral Veu Juntes, Àrea de majors de l’ajuntament de Quart de Poblet. Amb 3.500 €.

Voces propias: Projecte audiovisual comunitari per a la prevenció del racisme i la xenofòbia. Presentat per A. Candombe,Produccions Caixa Negra de Valéncia, AMA, CEAR PV, MCI València, Orriols convive, Assoc. Martín FierroCIEs NO, Inited MindsIntegra2 Mundo. Amb 2.500 €.

eTVeiguna televisió dels joves: Utilitzar la recerca crítica per a desenvolupar les capacitats intel·lectuals, personals i socials dels participants mitjançant la creació d’un programa de televisió online. Presentat per Cremant Muses, Casa de Joventut el Barranquet i la Cebollera de Quart de Poblet. Amb 2.000 €.

Junts fem Torrent: Programa d’intervenció amb menors per a fomentar hàbits de vida saludables. Presentat per la Falla Cronista BeguerArtic, Soterranya, Adisto i Laura Vicuña. Amb 1.000 €.

De la indignació a l’acció, propostes de canvi per a construir alternatives: Trobades per a repensar el paper del moviment associatiu i establir línies d’acció conjuntes. Presentat per la Fundació Movimiento Ciudadano, Escola de Cases de Joventut, Ass. de dones Antares, Club de Muntanya de Manises, 15M Manises, Esplais Valencians, Setem PV. Amb 2.000 €.

Cassola: Fomentar habilitats en col·lectius de risc d’exclusió per a la reinserció sociolaboral. AcoecSetem PV, A.V. Benimaclet, A. Kallou i la Luna. Amb 2.000 €.

Quart per la Tolerància: Programa de conscienciació en la tolerància entre col·legis, instituts i associacions. Presentat per Casa de Joventut La CebolleraMovimiento contra la Intolerancia, Col·lectiu Lambda, Ass. de Mediació a l’Escola, AMPA IES Riu Túria, Esplais Valencians i Cremant Muses. Amb 1.000 €