Notícies

IMG_7580
16 febr. 2016

Les associacions, protagonistes en l'acte de lliurament dels premis a Projectes Interasociatius

La Fundació Horta Sud, Caixa Popular i el Grup Ugarte recolzen amb 20.000 € en ajudes el treball de les associacions que treballen en xarxa pel bé comú.

Des dels seus inicis en 1995, en aquests 22 anys de Projectes Interasociatius, s'han lliurat ajudes per valor de 178.671 €, repartits entre 119 projectes i més de 650 entitats subvencionades.

Aquesta convocatòria anual d'ajudes a projectes interasociatius té com a principi inspirador afavorir la participació ciutadana i enfortir el teixit social de la nostra comarca, contribuint a la realització de projectes de desenvolupament cultural, social o educatiu que promoguen la col·laboració entre associacions. 


D'aquesta manera la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i Fundació Ugarte, mobilitzen recursos per donar resposta a les necessitats des de la pròpia societat civil, enfortint el treball en xarxa, incrementant la participació i construint ciutadania. 
L'acte de lliurament de les ajudes de l'any 2016 s'ha realitzat a la Casa de la Dóna de Torrent, amb una dotació total de 20.000 euros repartits en 10 projectes que fomenten les relacions entre 56 associacions.

Va obrir l'acte el President de Fundació Horta Sud, Alfred Domínguez, qui ha destacat el valor del moviment associatiu, la necessitat de la utopia i el paper de les associacions com a “fonendoscopi cívic”, aquest fonendoscopi és la millor eina per escoltar els sorolls de la societat i les necessitats de la gent: és per tant necessari que les institucions públiques escolten sempre a les associacions, perquè aquests problemes no es cronifiquin; Alfred Domínguez ha assenyalat la conveniència que els responsables polítics s'acompanyen d'aquest “fonendoscopi” per sentir el so del “cos social”, des del respecte a la seua independència.
L'acte va comptar també amb la presència del responsable de Relacions Institucionals i RSC de Caixa Popular, Paco Alós i del Director Financer del Grup Ugarte, Santiago Peraita que van ser els encarregats del lliurament de diversos premis i que han valorat molt positivament la qualitat dels projectes presentats i han destacat l'impacte social que suposa l'activitat associativa en la millora de la vida de les persones i dels seus municipis.

El Regidor de Transparència, Activitats Lúdiques i Tradicionals de l'Ajuntament de Torrent, Alfred Costa ha sigut l'encarregat de tancar l'acte; en la seua intervenció ha assenyalat que la col·laboració, cocreació i cogestió són els pilars amb els quals construir la relació entre les administracions locals i les associacions, a les quals ha agraït el seu treball continuat i la seua labor.

Els projectes seleccionats pel 2016 permetran el desenvolupament d'iniciatives destinades a la conservació i defensa del territori, la promoció de la cultura i la convivència intergeneracional, l'atenció a col·lectius en situació de risc, la promoció del joc com a recurs social, la prevenció del racisme i la xenofòbia, la recerca crítica i l'ús audiovisual en el treball amb joves, els hàbits de vida saludables, trobades del moviment associatiu, la inserció soci-laboral i la conscienciació i educació per a la tolerància. Cal destacar la important presència d'associacions de joves dels nostres municipis.

Aquests projectes associatius naixen de la col·laboració entre associacions i el treball en xarxa; l'execució d'aquests projectes generarà recursos i accions en benefici del conjunt de la ciutadania, la qual cosa és possible gràcies al treball de persones que de forma altruista, anònima, organitzada i associativa han apostat per la transformació, el desenvolupament i la millora de la seua comunitat.