Notícies

Jornada Go
03 nov. 2016

La Fundació Horta Sud parla de les xarxes ciutadanes per a la transparència en la Jornada Go!

La Jornada Go! La transparència a debat és una convocatòria organitzada pel Servei de Transparència de la Diputació de València

Transparència, participació i rendició de comptes són elements bàsics perquè la ciutadania conega l'abast de les polítiques públiques i es posicione. Són conceptes que van més enllà del compliment de la llei, que possibiliten que la ciutadania es forme una opinió pública informada i compromesa.

En el marc d'aquesta jornada es planteja el debat al voltant de taules redones i intervencions en les quals alguns dels responsables de l'àrea de transparència de diverses institucions i organitzacions de la Comunitat Valenciana aporten la seua visió i la seua experiència.

Comença Zulima Pérez Seguí, Secretària Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, amb l'exposició Transparència, un dret fonamental?

Continua la primera sessió, en la qual baix el títol És possible la Transparència per al canvi i la innovació democràtica en el govern local? debaten José Ignacio Pastor, Cap del Servei de Transparència i Govern Obert de l’Ajuntament de València i President d’ACICOM (Associació Ciutadana i Comunicació); Juan Medina, Regidor de Govern Obert i Comunicació, Planificació Urbanística i Sostenibilitat, Ocupació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Quart de Poblet; Sergio Moreno, Regidor Delegat de l’Àrea d’Administració Local i Transparència de l’Ajuntament de Sagunt, i Carina Primer, Alcaldessa de Quesa.

Segueix la intervenció a càrrec de Fermín Cirerer, cap de secció del Servei de Transparència de la Diputació de València, amb L’estat de la Transparència als ajuntaments de la Província de València. Rendició de comptes del Projecte “PR-04 Transparència 1.000”, un projecte que desenvolupa el servei d’assistència integral en matèria de Transparència en la seua Fase II per a municipis amb població de fins a 1.000 habitants.

En la següent taula redona, L’estratègia de Transparència en les Diputacions de la Comunitat Valenciana, Borja Colón de Carvajal, Cap del Servei d’Administració i Innovació Pública  de la Diputació de Castelló i Ricard Martínez, Cap del Servei de Transparència de la Diputació de València exposen la situació actual de les institucions en les que desenvolupen el seu treball.

La Fundació Horta Sud participa en aquesta ocasió en la taula redona Xarxes ciutadanes per a la transparència. Generació de coneixement col·lectiu i escenaris de govern obert. Julio Huerta,coordinador de la Fundació Horta Sud, debat amb Rafael Ayala, editor de gobiernotransparente.com; Diego Álvarez, Hacker cívic, membre de Hub Cívic; J. Ignacio Criado i Professor en el Departament de Ciència Política i Relacions Internacionals, Vicedegà de recerca i innovació de la Facultat de Dret i Director del NovaGob.Lab, el Laboratori de Govern per a la Innovació Pública de la Universitat Autònoma de Madrid.