Notícies

logoweresuper
24 gen. 2017

La Fundació Horta Sud treballa en una avaluació de l'impacte de l'associacionisme en la comarca

Fins ara, els ajuntaments de Alaquàs, Catarroja, Manises i Mislata ja estàn recollint dades de associacions locals.
logos_europeus_somos_súper

L'associacionisme és un valor en si mateix: és una eina de cohesió social, de transformació, de socialització, de millora, de progrés. L'associacionisme sorgeix de l'interès de moltes persones per millorar el seu entorn,i deixar als quals vénen darrere un lloc molt millor en el qual viure. L’associacionisme és fruit de que i del convenciment que treballant junts els assoliments es multipliquen.

Les persones que col·laboren i treballen en organitzacions no lucratives coneixen el gran valor i l'impacte que l'associacionisme provoca en la societat i en les comunitats en les quals desenvolupa la seua activitat. El repte és transmetre aqueix valor, aqueix impacte, a la resta de la ciutadania. Per a aconseguir-ho és necessari tenir informació que reflectisca l'enorme importància de l'associacionisme en els pobles i ciutats: quantes persones estan associades? Quantes persones es beneficien de les activitats organitzades per les associacions? quin impacte econòmic té l'activitat d'una organització en el seu entorn? 

La Fundació Horta Sud té com un dels seus objectius transmetre aquest impacte i visibilitzar el treball de les associacions i de les persones que les componen.  Per açò, en col·laboració amb alguns dels Ajuntaments de la comarca, la Fundació Horta Sud ha engegat un projecte d'avaluació de l'impacte associatiu en els municipis, compta amb el suport de la Unió Europea, i està finançat pel projecte Erasmus +. Col·laboren en el projecte cinc entitats europees: Udruga Gluhih Nagluhih NovaGradiska (Croàcia), ATCE Speranta Ramniceana (Romania), AKTO Humans Rights and Democracy (Portugal), NECI Diktio gia Evropaiki politotita ke taftotita (Xipre) i ENLIGHT PROJECTS (United Kingdom).

En una primera fase els ajuntaments col·laboradors arreplegaran la informació de les associacions mitjançant un qüestionari. Després de l'anàlisi de la informació obtinguda, la Fundació Horta Sud presentarà les dades als municipis participants.

Fins ara participen en aquest projecte els ajuntaments de Alaquàs, Catarroja, Mislata, Manises i Quart de Poblet. Si vols participar pots posart-te en contacte amb els tècnis d'estos municipis:

Alaquàs:

Francesc Guillem. Centre Juvenil el Passatge. Tel. 961502343. departamentjoventut@alaquas.org

Catarroja:

Llúcia Sendra. Servei de Cultura. Tel. 664411772. llsendra@catarroja.es

Manises:

Mª Cruz Robles . Centre d'Informació Juvenil. Tel. 961545116. cruz.robles@manises.es

Mislata:

Cèlia Palatsí. Centre Jove del Mercat. Tel. 963990340. cpalatsi@mislatajove.org