Notícies

P1100384fundacio_horta_sud_conveni_grupo_ugarte
04 abr. 2017

La Fundació Horta Sud i el Grupo Ugarte Automoción signen un conveni per a enfortir el teixit associatiu

La Fundació Horta Sud i Grupo Ugarte Automoción han renovat el conveni de col·laboració que mantenen des del 2013.
P1100384fundacio_horta_sud_conveni_grupo_ugarte

Amb aquest conveni la Fundació Horta Sud i Grupo Ugarte Automoción pretenen consolidar un model associatiu basat en tres eixos: transparència i compliment de la legalitat per part de les associacions, augment de la base social i representativitat, i enfortiment de la seua capacitat crítica i autonomia.

El director financer de Grupo Ugarte, Santiago Peraita; destaca un any més el compromís de l'empresa amb la comarca, ja que és una forma solidària de retornar a la societat una part del que ens dóna. Som conscients que l'impacte que té la nostra aportació és multiplicat per les associacions, per les seues activitats, el seu compromís i el seu esperit de col·laboració. Les associacions sempre multipliquen els recursos dels quals disposen, i ho fan per a millorar la societat en la qual vivim.

Per la seua banda, el president de la Fundació Horta Sud, Alfred Domínguez, destaca que gràcies a aquest conveni signat amb Grupo Ugarte Automoció, com amb altres entitats col·laboradores podem seguir complint amb un dels objectius de la Fundació: donar visibilitat a les associacions i entitats socials de la comarca, per a reconèixer el seu important paper en la transformació de la societat. El nostre treball és ajudar al fet que la societat civil seguisca sent la protagonista del canvi i la millora social.

Aquest conveni de col·laboració es destina, principalment, al Programa d'Ajudes a Projectes Interasociatius, una iniciativa de la Fundació Horta Sud, Grupo Ugarte i Caixa Popular dotada amb 20.000 €, que aposta per la col·laboració entre entitats. En 2017 un total de 10 projectes en els quals participen més 50 associacions de la comarca han rebut una d'aquestes ajudes.

D'aquesta manera, Grupo Ugarte s'afegeix a la història dels Projectes Interasociatius de la Fundació Horta Sud, que tenen ja 22 anys. Al llarg de la seua trajectòria s'han lliurat ajudes per valor de 188.671 €, repartits entre 129 projectes interasociatius i més de 708 entitats subvencionades.

Aquest és un més dels projectes de la Fundació Horta Sud que destaca la col·laboració interasociativa com un dels eixos del seu treball, a més de la formació a les associacions. Per exemple, en 2016 la Fundació Horta Sud ha format a més de 1.100 líders de més de 780 associacions. A més, ha promogut diverses trobades i jornades en els quals han participat més de 600 persones.