Notícies

P1030646
28 abr. 2017

La Fundació Horta Sud comença un curs per a personal tècnic de participació i enfortiment de les associacions

La Fundació Horta Sud comença un curs de formació per a personal tècnic de participació i enfortiment de les associacions, en col·laboració amb la Federació de Cases de Joventut i la Fundación Movimiento Ciudadano.

L'objectiu d'aquest procés formatiu és crear una borsa de personal tècnic de participació i enfortiment de les associacions, disponibles per a servir al teixit associatiu, i també als ajuntaments de la comarca.

Amb aquest curs la Fundació Horta Sud vol seguir formant a especialistes en participació ciutadana, reforçant i recolzant al teixit associatiu comarcal, plantejant els processos de participació amb rigor metodològic i científic.

El curs respon a una demanda de tècnics, ajuntaments i líders socials interessats en avançar en educació en la participació, en els sistemes de presa de decisions, en les fórmules de gestió de serveis públics... En definitiva, aquest curs respon a la necessitat d'aprofundir en municipis més democràtics.

El curs comença el dissabte, 29 d'abril i finalitza el 17 de juny i es farà a Manises i Quart de Poblet.

Els 23 assistents a aquest curs han superat una primera prova de selecció, en la qual s'ha debatut sobre participació ciutadana i associacionisme. A partir d'aquest moment, i durant 40 hores, amb una metodologia participativa i de treball en grup, els assistents treballaran tècniques i estratègies per a la dinamització dels grups, i per a integrar la participació ciutadana en els processos de presa de decisió de les administracions públiques. A més, es va a analitzar el voluntariat i l'associacionisme, i el seu impacte en el desenvolupament dels municipis.

La segona meitat del curs estarà dedicada a la detecció de necessitats i demandes de la ciutadania, i a com articular la comunicació que s'estableix entre aquesta ciutadania i les organitzacions que treballen en l'àmbit de la participació.

A més, es treballarà amb protocols i instruments per a planificar les activitats a través de les quals es vol dinamitzar la participació i contribuir a l'enfortiment del moviment associatiu.