Notícies

_MG_0110
02 juny 2017

La Fundació Horta Sud i l'Ajuntament de Mislata inauguren l'exposició Històries de Superació al Centre Jove El Mercat

La Fundació Horta Sud i l'Ajuntament de Mislata han inaugurat al Centre Jove El Mercat l'exposició Histories de Superació del projecte Somos Súper.
_MG_0014
_MG_0044
_MG_0058
_MG_0065
_MG_0086
_MG_0101

La Fundació Horta Sud i l’Ajuntament de Mislata han inaugurat al Centre Jove El Mercat l’exposició Histories de Superació del projecte Somos Súper, una iniciativa de la Fundació Horta Sud per a visibilitzar i posar en valor el treball del moviment associatiu. 

_MG_0084

Aquesta exposició mostra el treball de Paco Roca i de 16 joves artistes per a la campanya Somos Súper-Històries de Superació, i que es van publicar en el llibre 14 Històries de Superació.

A l’acte han assistit Toni Arenas, regidor de Joventut de l’Ajuntament de Mislata, Juan Colomer, Director de l’Oficina de Caixa Popular de Mislata, Antonio Sanchis, subdirector de l’EASD-València, Alfred Domínguez, President de la Fundació Horta Sud y representants del teixit associatiu de Mislata.  

El president de la Fundació Horta Sud, Alfred Domínguez ha destacat “la importància de la campanya Somos Súper per a donar a conèixer el treball de les associacions amb un nou canal de comunicació, un còmic en el que han treballat joves artistes amb un autor consagrat com Paco Roca. D’altra banda, amb aquest projecte es demostra que és possible implicar els joves en un projecte com aquest, on és més important el resultat final que la participació individual”.

Per la seua part, el regidor va agrair en la seua intervenció el treball de la Fundació Horta Sud i va felicitar als dos artistes locals que han contribuït amb les seues històries a l'edició d'aquest llibre. Toni Arenas va explicar que a Mislata "tenim un potent teixit associatiu que és, sens dubte, un dels nostres principals actius" i va assegurar que des de l'Ajuntament "sempre posarem en valor l'esforç de tots els col·lectius que, des de l'àmbit civil, treballen per a construir una societat millor".

L’exposició estarà  durant 2017 per diversos municipis de la comarca Horta Sud: Alaquàs, Quart de Poblet, Catarroja i el propi Museu Comarcal de l’Horta Sud acolliran aquesta mostra itinerant.

L’exposició Històries de Superació

_MG_0087L'exposició arreplega el còmic que l'il·lustrador valencià Paco Roca ha creat per a la campanya, en el qual destaca la idea que la ciutadania, unida, pot aconseguir grans coses per a millorar la societat. A més, estan presents alguns exemples de la resta dels còmics que formen part de la campanya, realitzats per alumnes del primer Taller de Còmic Social celebrat en la EASD València.

D'aquest taller, del que ja s'està desenvolupant la segona edició, ha sorgit no solament aquesta exposició, sinó el llibre 14 Històries de Superació. En aquest llibre Paco Roca i la resta d'autors transmeten a través de les seues il·lustracions la passió, el lliurament, el compromís i la responsabilitat dels voluntaris i voluntàries de les associacions amb les quals han treballat.

_MG_0098Aquesta exposició estarà en el Centre Jove El Mercat de Mislata (C/ Major, 36) fins el 25 de juny.