Notícies

logoweresuper
30 juny 2017

El projecte We're Super viatja a Xipre per a presentar els primers resultats de la plataforma d'avaluació de l'impacte

Els socis europeus de la Fundació Horta Sud han pogut comprovar com l'avaluació de l'impacte de l'associacionisme és una eina molt valuosa per a visibilitzar el treball de les associacions.

El projecte We’re Super segueix endavant.

De l'1 al 9 de juny s'ha celebrat la segona trobada transnacional a Xipre, en la qual han participat totes les organitzacions implicades en el projecte: UGNG Croàcia, ATCE Romania, AKTO Portugal, NECI Xipre, Enlight UK i la Fundació Horta Sud.

Amb aquest projecte, finançat per Erasmus +, la Fundació Horta Sud manté el seu compromís amb la creació de xarxes de treball col·laboratiu per a optimitzar recursos, compartir coneixements i, sobre tot, visibilitzar el treball de les associacions i del voluntariat.

L'objectiu d'aquesta reunió, la segona de 2017, ha sigut presentar als socis del projecte els avanços en la plataforma informàtica que la Fundació Horta Sud està desenvolupant per a realitzar l'avaluació de l'impacte de l'associacionisme en el seu entorn.

En l'actualitat, en la plataforma hi ha prop de 1.700 associacions registrades que actuen en la comarca Horta Sud, a Xipre, Portugal, Romania, Regne Unit i Croàcia. Gràcies a aquesta plataforma el teixit associatiu europeu pot demostrar que la seua activitat enriqueix la vida dels pobles i ciutats quant a participació i cohesió social, i també en l'aspecte econòmic i de creació d'ocupació.

Primers resultats: Quart de Poblet
A més, la Fundació Horta Sud ha presentat als socis europeus els resultats del primer treball d'avaluació de l'impacte de l'associacionisme a Quart de Poblet.

Segons els de aquest estudi, queden confirmades algunes qüestions que l'associacionisme ja coneixia: que les associacions generen tornada econòmica, que creen llocs de treball i, per tant, activitat econòmica, i que dinamitzen els municipis. 

En l'estudi de Quart de Poblet han participat 57 associacions i entitats de la localitat, un 60% de les actives en el registre de l'Ajuntament, en les quals hi ha 6.620 persones associades i 544 persones voluntàries, és a dir, el 25% dels habitants del municipi estan associats i el 2% són voluntaris. D'altra banda, amb un total d'ingressos d'1.085.897 euros, els ingressos per subvencions representen només un 30%, la qual cosa demostra que les associacions de Quart de Poblet mobilitzen una quantitat de recursos econòmics molt superior a la qual reben de les administracions públiques.