Notícies

jornada
26 oct. 2017

Jornada de Participació: "La participació ciutadana, una eina per a crear comunitat"

De persones consumidores de serveis a ciutadania compromesa

“La participació ciutadana, una eina per a crear comunitat. De persones consumidores de serveis a ciutadania compromesa”.
  
Amb aquest títol, la Xarxa Participa de la Fundació Horta Sud ha organitzat per al pròxim dia 26 d’octubre, dijous, una Jornada de Participació per a personal tècnic i responsables polítics de participació ciutadana que té com a objectiu, d’una banda, conèixer i aprofitar experiències i processos participatius dirigits a crear comunitat i, d’altra, establir metodologies que promoguen una ciutadana més autònoma, amb major capacitat crítica i més organitzada. És tracta d’una trobada que dóna l’ oportunitat de posar en comú, valoritzar i identificar els elements a tindre en compte en un procés de participació.

 

La Jornada comptarà amb un cartell de ponents d’excel·lència: ocuparan les ponències centrals Sergio Castel, expert en Participació Ciutadana del Govern d’Aragó, i Jordi Serrano, Rector de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya. A la trobada es presentaran experiències i bones pràctiques dels municipis de la comarca on la ciutadania ha devingut protagonista en la gestió municipal (Projecte Xerrades pel Barri, de Catarroja; Foro Jove per la igualtat d’Aldaia; Recrea la teua ciutat de Vilamarxant i Castelló; L’impacte de les associacions als municipis de Quart de Poblet i Anima’t d’Alcoi). Obriran l’acte Alfred Domínguez, President de la Fundació Horta Sud i Carlos Fernández, President de la Mancomunitat de l’Horta Sud. Guillermo Luján, Alcalde d’Aldaia, i Manuel Alcaraz, Conseller de Participació Ciutadana, participaran a l’acte de cloenda.

 

La jornada tindrà lloc al Centre Matilde Salvador d’Aldaia (carrer Mestre Serrano, 40). Cal fer inscripció reomplint el formulari ací. 

Documents associats