Notícies

logoweresuper
04 nov. 2017

És hora de mostrar el que les Entitats Culturals Andaluses aporten a la societat

La Fundació Horta Sud i la Federación de Entidades Andaluzas en la Comunidad Valenciana (FECACV) presenten les conclusions de l'estudi de l'avaluació de l'impacte de les entitats culturals andaluses i la seua activitat a la societat.
IMG_8741
IMG_8744
IMG_8764
IMG_8767

La Fundació Horta Sud i la Federación de Entidades Andaluzas en la Comunidad Valenciana (FECACV) han elaborat un informe que aporta informació significativa sobre l'impacte de les entitats culturals andaluses a la comunitat, des de diversos aspectes: social, econòmic i, sobretot, humà. El treball s'ha presentat en un acte celebrat en el Castell d’Alaquàs i ha estat conduit per Óscar Góngora, secretari de la FECACV, juntament amb el president de la Fundació Horta Sud, Alfred Domínguez i Juana López, patrona de la Fundació. Purificación Torres, presidenta de la FECACV, així com una important representació del teixit associatiu i altres representants polítics i tècnics de la comarca també van assistir.

Són objectius d’aquest estudi  visibilitzar, valorar, agrair i reconèixer, amb dades objectives, l'aportació social i econòmica que les associacions andaluses realitzen a la societat: persones associades, voluntàries, hores de dedicació, recursos econòmics, etc.

L’estudi s’ha dut a terme durant els mesos de setembre i octubre de l’any 2017. En total han participat 30 associacions de la Federación de Entidades Andaluzas en la Comunidad Valenciana (FECACV) i també ella mateixa.

Aquest estudi confirma algunes dades que l'associacionisme ja coneixia: que les associacions generen retorn econòmic, que creen llocs de treball i, per tant, activitat econòmica, i que dinamitzen els municipis. De fet, amb aquest estudi podem afirmar que les associacions de la FECACV mobilitzen una quantitat de recursos econòmics que multiplica per 3 la quantitat inicial rebuda per les diferents administracions públiques. Cal destacar, a més, que els ingressos com a conseqüència de les activitats, serveis i treball de les associacions participants en l'estudi, suposen un 64,41%, la qual cosa significa que la major part de l'activitat es desenvolupa gràcies als ingressos procedents del treball realitzat per les pròpies entitats.

Aviat deixarem ací a l'abast l'estudi perquè pugues descarregar-lo.