Notícies

ACTIVISMO3 (2)
17 nov. 2017

Més de 15 experts de diferents àmbits i reconegut prestigi participaran en un curs per a reflexionar sobre Activisme i Voluntariat per a la transformació social

Rosa Mª Calaf, Arcadi Oliveres, Carlos Taibo, Yayo Herrero, Joaquim Bosch, Tica Font, Alejandro Pozo o Gustavo Duch entre els ponents.
Imatge fullet

El Centre d’Estudis per la Pau Delàs, Setem i la Fundació Horta Sud en col·laboració amb altres entitats, organitzen aquest curs dirigit a totes aquelles persones que es qüestionen el món i volen canviar-ho.

Un curs de contingut acadèmic i activista sota el títol “Activisme i voluntariat per a la transformació social 2017-18”, l’ objectiu del qual és empoderar a la ciutadania, promoure la reflexió respecte al nostre entorn des de les dimensions social, econòmica i ambiental, i aportar eines per al canvi, aconseguint alternatives socials, econòmiques i ambientals més eficients, eficaces i justes.

La sessió inaugural d'aquest curs es va celebrar el passat 27 d'octubre en la seu del Museu Comarcal de l'Horta Sud. L'acte, que va destacar per l'àmplia assistència de públic i participació, més de 200 persones, va consistir en un Diàleg entre Carlos Taibó i Arcadi Oliveres, dos referents dels moviments de transformació social.

El curs està distribuït en tres blocs temàtics repartits en tres caps de setmana: el primer bloc consta d'una introducció al voluntariat, activisme i la cooperació al desenvolupament, des d'un punt de vista coherent i crític; el segon bloc, es basarà en la presentació d'alternatives ètiques, feministes i solidàries al neoliberalisme, i l'últim bloc versarà sobre els moviments socials que han canviat el món, amb el seu exemple de lluites pacifistes i no-violentes.

En la primera sessió del curs, que se celebrarà el dia 1 de desembre en la Biblioteca municipal de la Vall d'Uixó (Castelló) en un acte obert al públic en general, participarà com a ponent Joaquim Bosch amb la conferència “Sobre les llibertats avui dia. El marc repressiu de la llei Mordassa i altres mesures polítiques limitadores del rol dels moviments socials”.

El curs, organitzat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau i SETEM País Valencià, compta amb el suport de la Fundació Horta Sud, el Museu Comarcal Horta Sud, Fundació NovesSendes i l'Ajuntament de la Vall d'Uixò.

Més informació sobre el curs i inscripcions en www.facebook.com/activismeivoluntariat

També pots consultar el programa complet al document adjunt.

Documents associats