Notícies

Fundacio Horta Sud Colibri_008
19 des. 2017

La Fundació Horta Sud premia a SETEM Comunitat Valenciana per la seua defensa del Drets Humans.

La Menció Colibrí 2017 per la defensa dels Drets Humans i Valors Democràtics és per a SETEM Comunitat Valenciana, una organització no governamental per al desenvolupament.
Fundacio Horta Sud Colibri_005
Fundacio Horta Sud Colibri_008

El passat 19 de desembre es va celebrar a la seu del Museu Comarcal de l’Horta Sud, l’acte de lliurament de la 3a Edició de la Menció Colibrí que atorga la Fundació Horta Sud.

La Fundació Horta Sud vol contribuir a la reconstrucció d’un moviment associatiu compromès en la defensa dels drets humans i valors democràtics, que contribuïsca a una societat més justa i a la millora i el progrés de la humanitat.

L’objectiu d’aquesta menció és visibilitzar a les associacions que han assumit la responsabilitat de construir una societat més justa per a tots i totes, permetent que millore la vida de les persones i reconeguent la necessitat de valorar les iniciatives orientades al canvi i a les persones que les porten endavant, treballant de forma solidària i col·lectiva pels altres i que, en temps d'incertesa ens apropa i ens fa sentir més humans i millors.

La Menció Colibrí 2017 ha estat atorgada a SETEM Comunitat Valenciana, una organització no governamental per al desenvolupament que treballa des de l'any 1993 per promoure un sistema econòmic i social mundial més just i solidari a través de l'educació i la sensibilització a la societat valenciana mostrant alternatives com el consum responsable i el comerç just.

Amb la Menció Colibrí 2017 la Fundació Horta Sud vol agrair i significar el treball realitzat per SETEMCV, per les múltiples accions d’educació i sensibilització, amb l’objectiu de combatre les injustícies inherents al capitalisme i contribuir a construir un model econòmic que fique a les persones i a la vida al centre. Les accions que s'inclouen en els seus projectes són: comunicació per la transformació social, mobilització social, incidència política i empresarial, cooperació amb organitzacions de defensa dels drets humans, articulació i enfortiment de l'economia social i solidària i promoció del consum responsable i la compra pública socialment responsable. Destaquen accions per promoure el consum responsable i ètic i per denunciar la injustícia estructural, la banca armada, la violació dels drets laborals i econòmics, especialment entre les dones als països del sud i els efectes de la globalització en les persones, els grups humans i el medi ambient, denunciant i relacionant directament la pràctica econòmica neoliberal amb l'empobriment i la violació del drets humans.